کارگروه ها

کارگاه توسعه ایران

چالش های روز

سیمرغ توسعه

هنر و توسعه

پویش ها

کار، اندیشه، یاری، رفاقت

سهمِ من در قبالِ توسعه پایدار

کنشگرانی برای تمام فصول

حال ایران و نقش ما در فردای انتخابات 

نذر نفس
Customer Support

Lorem ipsum..

خرید و اهداء کپسول اکسیژن به

بیمارستان های استان مازندران

مسائل روز ایران

یادداشت روز

 

رویکرد چین به خاورمیانه و نقش ایران

یادداشت رضا مجیدزاده 

پژوهشگر اقتصادسیاسی توسعه و مدیر کارگروه سیمرغ توسعه 

طی سال‌های اخیر، وابستگی چین به نفت خاورمیانه، بیشتر شده است و چون در جریان پیگیری راهبرد «ساخت چین 2025» توسط چین، بسیاری از کشورهای جهان، متکی به محصولات چینی شده‌اند، تامین نفت برای چین، از اهمیت بالایی برخوردار است. چین بزرگترین واردکننده نفت جهان است؛ به طوری که بیش از 70 درصد از نفت موردنیاز این کشور، وارد می‌شود و نزدیک به نیمی از نفت وارداتی چین، از مبدا خاورمیانه است. هرچند که چین می‌کوشد تا با تنوع‌بخشی به منابع انرژی خود، به خصوص از طریق منابع تجدیدپذیر انرژی، این وابستگی را بکاهد اما همچنان به واردات نفت، نیاز دارد. با این وجود شرکت ملی نفت فلات قاره چین نقشه راهی را دنبال می‌کند که افزایش تولید نفت و گاز در طی سه سال آینده را میسر می‌سازد. افزون بر این، واردات نفت خام خود را از روسیه کاهش داد تا از ریسک ناشی از درگیری بین روسیه و اوکراین برای حمل‌ونقل نفت، پرهیز کند. پس از خاورمیانه، اروپا دومین منبع تامین نفت چین است و حدود 30 درصد از نفت مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند.   

 

ادامه یادداشت

آخرین اخبار و رویدادهامشاهده آرشیو

یادداشت هامشاهده آرشیو

عقب گرد نظم اجتماعی
رضا مجیدزاده

وقتی از نظم اجتماعی سخن به میان می آید، فقط ساختارها و نهادهای مستقر نیستند، بلکه چیدمان بازیگران و نوع روابط آنها در لایه طراحی یا تغییر نهادها نیز اهمیت دارد. تجربه ترامپ نشان داد که استحکام حاکمیت قانون و نظم دسترسی باز در ایالات متحده، بسیار بیشتر از آن است که یک گروه خاص بتواند آن را دچار انحراف کند…

ادامه یادداشت

کرونا و لزوم بازاندیشی در آرمانهای بشری
رضا معصومی راد

انقلاب علمی و فکری و صنعتی چند قرن اخیر، موجب شتاب گرفتن حجم، میزان و شدت تغییرات و مداخلات در طبیعت گردید و ضمن اینکه قابلیت بهره مندی از رفاه و سلامت و طول عمر بیشتری را برای شمار کثیری از آدمیان به ارمغان آورد، ولی به مسائل ویرانگر نوینی دامن زد …

ادامه یادداشت

به بهانه روز جهانی حقوق بشر
حامد قدیم

 روز جهانی حقوق بشر، روزی است که در تقویم جهانی برای یادآوری این مهم‌ تعیین شده است که هر انسانی فارغ از نژاد، جنسیت، باور، قومیت، زبان و هر نوع مشخصه دیگری حق زیستن و حق آزادی دارد. آزادی مهمترین حق آدمی است‌ گو آنکه طبیعت ما را آزاد نگذاشته باشد …

ادامه یادداشت

نگاهی به الزامات حقوقی قراداد 25 ساله ایران و چین
مینا علی اسلام

این روزها عملیاتی شدن قرارداد بیست و پنج ساله ایران و چین، با سفر وزیر امور خارجه ایران به پکن، بحث محافل سیاسی و اقتصادی است. پس از امضاء این قرارداد در فروردین سال جاری، وزیر امور خارجه وقت کشور، توضیحاتی را پیرامون آن ارائه داد. 

 

ادامه یادداشت

آخرین گزارش هامشاهده آرشیو

وبینار های تخصصی توسعه ایران

وبینار چرا توسعه نیافتیم؟

با مروری بر نظریه‌های توسعه‌نیافتگی ایران، قابلیت‌های تبیینی آنها را مورد ارزیابی قرار داده ایم. برخی کاستی های تئوری‌های موجود، به خلق نظریه توسعه‌پذیری ایران انجامیده است. در نظریه توسعه پذیری ایران از چرایی و چگونگی توسعه‌ناپذیری و چگونگی توسعه‌پذیری ایران سخن می گوییم. معتقدیم برای توسعه پذیری ایران در سطح طراحی نهادی باید آینده، وزن بالاتری نسبت به منافع جاری پیدا کند و امتیازها به حقوق تبدیل شوند. در سطح انتخاب باید اطمینان میان کنشگران و اعتماد بین کنشگران و بین کنشگران و حاکمیت تقویت شود. توسعه‌پذیری ایران از طریق کنترل رفتار فرصت‌طلبانه، یادگیری همکاری در سطح کنشگران، کنترل نظامیان، شفافیت، افزایش کیفیت نظام تدبیر و توسعه دسترسی جغرافیایی میسر می‌شود.

برای دریافت وبینار کلیک کنید
وبینار حاکمیت خوب منابع

حکمرانی در شاخص حکمرانی منابع (RGI) که توسط موسسه بین المللی NRGI تهیه میشود، به مجموعه ای از قوانین، اطلاعات افشا شده، رویه های مستقر شده، و عوامل محیطی اطلاق میگردد که به شهروندان اجازه میدهد تا حاکمیت را در قبال مدیریت منابع ثروت استخراج شده شان پاسخ گو نماید. بعبارت دیگر شاخص RGI‌ میتواند میزان و معیاری ارایه کند که بر اساس آن تشخیص دهیم آیا جامعه از ثروتش نفع برده و آن را نیروی محرکه توسعه کرده است یا آنکه ثروت طبیعی اش نفرینی است که مانع توسعه اش گشته است. این ارایه به بررسی این شاخص و تحلیل شرایط ایران بر اساس شاخص RGI و دلالت های این تحلیل به راهکارهای بهبود وضع موجود می پردازد.

برای دریافت وبینار کلیک کنید
وبینار ما در فردای توسعه یافتگی

کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد وزمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

برای دریافت وبینار کلیک کنید
وبینار برجام و آینده پیش رو

یکی از موضوعاتی که در مقطع کنونی سرنوشت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میلیون ها شهروند ایرانی را تحت تاثیر قرار داده و می دهد، موضوع برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) می باشد. در این وبینار، برجام را در سه بخش، قبل از خروج آمریکا از برجام، بعد از خروج امریکا از برجام و سناریوهای احتمالی رویارویی آمریکا با ایران مورد بررسی قرار می دهیم.

برای دریافت وبینار کلیک کنید

کتاب های اندیشگاهمشاهده آرشیو

کتابها و مقالات اعضای اندیشگاه

اندیشه بالندگی، آینه ای است از تلاش ایرانیان دغدغه خواه برای فهم، تحلیل چرایی و چگونگی پیشرفت جامعه ایران. به پاس سپاس و ترویج بینش و روش توسعه خواهی، کتاب ها، مقالات، گزارش ها، یادداشت و نوشته های این اندیشمندان را با شما همراهان گرانقدر اندیشگاه به اشتراک می گذاریم. مطالب منتشر شده در این بخش، انعکاس دیدگاه ها و نظرات اندیشگاه نیست.